Rekord nézőszám az új helyszínen megrendezett MVM ZENERGIA koncerten

Written by on 2021. 09. 07

Hatodik alkalommal hívta életre az MVM ZENERGIA elnevezésű nagyszabású koncertet az MVM. Idén minden eddiginél több támogatói jegyet vásároltak a nézők.

Új helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban ülve és online közvetítést nézve mintegy háromezer néző követte figyelemmel az egyedülálló kulturális programot. A legismertebb hazai zeneművészeket és változatos zenei műfajokat felvonultató koncert teljes jegybevételét idén is jótékony célra ajánlotta fel az MVM.

Gershwin, Orff, Puccini és Paganini mellett Szentpáli Roland, Presser Gábor és Goran Bregović szerzeményei és átiratai is felcsendültek. A különleges eseményen a klasszikus zene, a könnyűzene, a jazz, a világzene és a népzene világából jól ismert művek szólaltak meg olyan átiratokban, hangszereken és előadókkal, amelyeket ebben a formában korábban még sosem hallhatott a közönség. A minden eddiginél sokszínűbb zenei repertoárt a legismertebb magyar zeneművészek közül Balázs János zongoraművész, Balogh Kálmán cimbalomművész, Lajkó Félix hegedűművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Szentpáli Roland tubaművész, valamint Tompos Kátya színművésznő keltette életre.

Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. Az érdeklődők augusztus 28-ig szavazhattak az mvmzenergia.hu oldalon, hogy mely szervezethez jusson el a koncert bevétele. A több ezer szavazat alapján a Szikra Tehetséggondozó Egyesülethez kerül az összeg, ezzel is támogatva a szervezet munkáját, az atipikus, tehetséges, autista gyermekek tehetséggondozását és fejlesztését. Az előadást látványos fényfestés, a darabokhoz illeszkedő egyedi vizuális tartalom tette még emlékezetesebbé. A zene több ezer szerelmese – a pandémiás helyzet miatt – tavaly csak online élvezhette az utánozhatatlan programot, idén azonban már hibrid módon, vagyis az online közvetítés mellett személyesen is részt vehettek az élményben.

A Happy Hours mai vendége Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus díjas tubaművész, zeneszerző!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, képek: mvmzenergia.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió