Rendhagyó koncert a szaxofonos legenda tiszteletére

Written by on 2021. 01. 12

A Modern Art Orchestra egyedülálló koncerttel és négy sztárszólistával tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonoslegenda, Joe Henderson előtt.

Az est vendégelőadói, Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor nem mindennapi módon jelennek meg, kifejezetten erre az alkalomra készített hang- és videófelvételeik a MAO élő muzsikájába intergálva hallhatók január 17-én a Budapest Music Centerből közvetített online koncerten.

Az esemény Joe Henderson, amerikai tenorszaxofonos és zeneszerző nagyzenekari hangszereléseire összpontosít. Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik. A kilencvenes években alkotott mű négy év alatt készült el és hatalmas érdeklődés övezte a beharangozását, hiszen a zeneszerző addigi életművéből teljes mértékben hiányzott a big band hangzás.

Kép: MAO | Facebook

A háromszoros Grammy díjas jazz-ikon pályafutásának legtermékenyebb időszakában készült lemez az utolsó előtti volt a sorban. A legenda 64 éves korában hunyt el betegségben, halálának huszadik évforduljára emlékezünk idén. A január 17-i esemény közös beszélgetéssel indul 19:30-tól, az előadás 20:30-kor kezdődik. A koncertet online közvetíti a BMC, a részvétel ingyenes.

A Happy Hours mai telefonos vendége Fekete Kovács Kornél, a Modern Art Ocherstra vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

További információ: Modern Art Orchestra | Facebook


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió