Rick Astley: Így készült a “Never Gonna Give You Up”

Written by on 2021. 08. 20

Rick Astley:

Eleinte az FBI nevezetű banda dobosa voltam Newton-le-Willowsban, Lancashire-ben. Miután elkezdtem dalokat írni, én lettem az énekes. Pete Waterman producer egy warringtoni klubban látott minket fellépni és amikor meghallotta a hangomat, ezeket a szavakat mondta: “Ezzel a gyerekkel zenét fogunk csinálni!”

Aláírtam a megállapodást, de hónapokon belül a Stock Aitken Waterman (angol dalszerző trió, amiben Pete is szerepelt – a szerk.) számai a toplisták élére kerültek, így én hanyagolva lettem. Valaki – azt hiszem Pete – azt javasolta, hogy költözzek Londonba, hogy nekem egyszerűbb legyen és ők is rajtam tudják tartani a szemem.

Pete-nél laktam. Minden reggel bementünk a stúdióba és ő mindig a hatalmas, 80-as évekbeli mobilján folytatott tárgyalásokat. Én a stúdióban dolgoztam, teát és szendvicseket készítettem, miközben figyeltem, hogy a SAW hogyan készíti a felvételeket. (…)

Mike Stock, Matt Aitken és Pete Waterman angol dalszerzők, a Stock Aitken Waterman tagjai

Egy idő után kiadtak egy kis albumot, amelyen Lisa Carter és én énekeltünk, “Rick & Lisa” néven, de nem volt nagy sikere. Aztán a SAW kapott egy Fairlight szintetizátor-mintavevőt. Én segítettem nekik kivenni a dobozból. Emlékszem, Mike (Mike Stock, a Stock Aitken Waterman tagja – a szerk.) ütötte be az akkordokat a “Never Gonna Give You Up”-hoz. Én éppen teát készítettem, amikor a programozójuk, Ian Curnow megadta a szám alapját. Mike szó szerint a fülembe énekelte a dallamot, én beszálltam és énekeltem vele. (…)

A számhoz a klippet egy régi templomban forgattuk Londonban. A videóban szereplő összes ruha a sajátom. Nem voltak sztájlisztok, csak néhány cuccot bedobáltam a táskámba. Nagyon tetszett a dal. Emlékszem, azt gondoltam: “Erre táncolnék, ha lejátszanák egy warringtoni diszkóban.” Úgy véltem, hogy a számnak sláger-hangzása van és hirtelen tényleg az lett. Egyik pillanatban még teát készítettem másoknak, a következőben már a toplisták élén voltam.

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió