Ritka Orwell-gyűjteményt kap az Új-mexikói Egyetem

Written by on 2019. 06. 29

Ritka Orwell-gyűjteményt ajándékoz az Új-mexikói Egyetem könyvtárának egy volt professzora. Az Állatfarm és az 1984 különböző nyelvekre fordított első kiadásait is tartalmazó kollekcióból kiállítást is rendeznek.

Az egyetem a héten jelentette be, hogy Russ Davidson professzor ajándékba adja a híres angol író, kritikus és újságíró műveiből álló gyűjteményét, amely a világhírű regényeken kívül más Orwell-műveket, esszéket és újságcikkeket is tartalmaz. A kollekció is látható lesz a Zimmermann Könyvtár Orwell-kiállításán, amely szeptemberben nyílik és jövő év tavaszáig tart.

Az író egyik legismertebb művét, az Állatfarmot az elsőt a második világháború idején írta, 1945 augusztusában jelent meg. Az allegorikus regény egy farm állatairól szól, melyek elhatározzák, hogy elkergetik a gazdát, majd maguk állnak a gazdaság élére, amely diktatúrává válik. Az 1984 című regény negatív utópia egy szintén totalitárius állam működéséről. A két mű az utóbbi években újra felkerült az eladási toplistákra.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió