Rudolf Péter a Jazzy Presszó mai vendége

Written by on 2021. 05. 12

A Jazzy Presszó szerda este újra megnyitja kapuit és ismét egy különleges vendéget várunk az asztalhoz. Este 8-tól a vendégünk nem más, mint Rudolf Péter színész, rendező, a Vígszínház igazgatója!

Fotó: Vígszínház – Gál Bereniké

Több mint 20 évet töltött a Vígszínházban Rudolf Péter, tavaly nyár óta igazgatója is az idén 125 éves színháznak. A mai adásban arról beszélgetünk, sok színház direktori pályázata kapcsán elhangzott a neve, miért pont a Vígre pályázott. Ha tudja, hogy mandátumának jó részét a koronavírus övezi, valamint Eszenyi Enikő zaklatási ügye, akkor is megpályázza-e.

Kérdezzük arról, a járvány változtat-e színházba járási szokásainkon és azon az eddig bevett hagyományon, hogy színész nem lehet beteg, miatta nem maradhat el előadás. Szóba kerül a Víg jubileumi ünnepségsorozata, köztük A padlás, amelynek első szereposztásában Lámpást játszotta, és beszélgetünk Ruttkai Éváról, valamint Börcsök Enikőről Az öreg hölgy látogatása című előadás kapcsán.

Továbbá azt is megtudakoljuk, mi a terve azokkal a továbbadásra váró színházi ereklyékkel, amelyeket Tordy Gézától kapott és Tordy meg Várkonyi Zoltántól.

Kezdés: 20:00 (ism.: vasárnap 18:00)

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szemere Katalin


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió