Sándor Csikar 75. születésnapjára készített interjúja a VIP páholyban

Written by on 2021. 11. 28

A VIP páholy, a 90.9 Jazzy magazinműsora hetente jelentkezik a sportvilág legfontosabb eseményeivel. Összefoglalók, előzetesek, esélylatolgatás, elemzések, valamint a műsor meghívott vendégei, akik kiemelkedő tevékenységükkel a sportélet aktív szereplői.

Fotó: Németh Ferenc / Nemzeti Sport

Ezen a héten rendhagyó adással várunk mindenkit a Jazzy-n: pénteken volt 93 éve, hogy megszületett Sándor Károly, ismertebb nevén Sándor Csikar, aki egész pályafutása során csak egy klubban, az MTK-ban játszott, emellett 75-ször ölthette magára a magyar válogatott mezt. Olyan, a magyar labdarúgás szempontjából meghatározó mérkőzéseknek volt a helyszínen a szemtanúja, mint az ’53-as londoni 6-3 (pontosabban 3-6), valamint az átkozott…’54-es berni, 3-2-re elvesztett vb döntő! Ezekről is mesél, meg arról is, hogy miért utasította vissza az őt személyesen felkereső Real Madrid elnök, Santiago Bernabeu ajánlatát, hogy Madridba igazoljon.

Csikar 7 éve elhunyt. Mogyorósi Péter a legenda 75. születésnapjára készített televíziós interjúját adaptálta rádióra.
Az adásban Csikar mellett megszólal Grosics Gyula, Dalnoki Jenő és Szepesi György is!

Kezdés: 17:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

Youtube-on Sándor Csikar portréfilm 1.-2. néven megtalálható a mozi, korabeli meccsrészletekkel, film bejátszásokkal. Aki szeretné, meg tudja nézni a vágatlan, eredeti filmet!

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió