Segítsünk az UNICEF-nek, hogy ők is segíthessenek!

Written by on 2022. 04. 11

Az UNICEF 44 éve dolgozik Magyarországon a gyerekek jóllétéért, egészségéért, a gyermekjogok érvényesüléséért. Hazai programjaik a magyar támogatóknak köszönhetően valósulhatnak meg. Az adó 1%-ából befolyó összegek teljes egészében a hazai tevékenységüket finanszírozzák, magyar gyerekek segítésére fordítják.

Évek óta kiemelt feladatnak tekintik az internetes zaklatás elleni harcot. A KiberKRESZ kampány célja, hogy felhívja a felnőttek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a szülői tudatosság ezen a területen. Elsősorban szülők számára dolgoztak ki egy ingyenes online kurzust, amely a bántalmazás témakörét járja körül

Az Együtt a sértő hangok ellen című kampányuk célja, hogy az online térben találja meg és vonja be az érintetteket: a legfiatalabb internetezőket. Az UNICEF által kifejlesztett HelpAPP alkalmazás kifejezetten ennek a korosztálynak nyújt segítséget a bántalmazás megelőzésében és kezelésében.

Nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek és a velük foglalkozó felnőttek mentális egészségének megőrzésére. Nézz szembe a problémával!  kampány fő üzenete: figyeljünk a gyerekekre, vegyük észre és vegyük komolyan a lelkiállapotukban beálló változásokat!

A hétfő délutáni Happy Hours második vendége Mészáros Antónia, az Unicef Magyarország ügyvezető igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: unicef.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió