Simpsonék újra megjósolták a jövőt

Written by on 2021. 01. 21

Egyre egyértelműbbé válik a világ számára, hogy a Simpson család készítői időgéppel rendelkeznek. Az emberek úgy gondolják, hogy Kamala Harris alelnöki pozícióba kerülése előre bele volt írva az animációs sorozatban.

Kép: Twitter

A Simpson család az évek során nem egyszer jósolta meg, mi fog történni a jövőben, így nem ér senkit meglepetésként, hogy a sort Kamala Harris alelnökké válásával folytatják.

Harris január 20-án, Joe Biden mellett tett esküt Donald Trump távozása után. A páros a 2020-as amerikai elnökválasztás eredménye alapján lett választott tisztségviselő, de a Simpson rajongók meg vannak győződve arról, hogy Harris sorsa már sokkal korábban megpecsételődött.

Kép: PA Images (Robert Deutsch-USA TODAY/Sipa USA)

Igaz, a sorozat nem egészen Harris rajzolt változatát mutatta Joe Biden mellett, de a 2000-ben bemutatott Bart To The Future című epizódban látottak után érthető a következtetés. Az epizódban Lisa az Egyesült Államok első női elnöke lett és nem is akárkit váltott: az animációs sorozatban Donald Trump után ülhetett az elnöki székbe.

Harris az Egyesült Államok első női alelnöke. Ez a mérföldkő nem sokban különbözik a simpsoni felállástól és az epizódhoz hasonlóan a ciklusa Trump távozása után kezdődik. Azonban, ami végleg kiverte az embereknél a biztosítékot, az Harris tegnapi ceremóniára választott ruházata volt.

Az új alelnök lila felsőt, lila kabátot, gyöngyházas nyakláncot és fülbevalót viselt. 2000-ben a Simpson alkotói pontosan ilyen ruhába öltöztették Lisát. Természetesen lehetséges, hogy a Simpson alkotói és Harris is egymástól függetlenül azt gondolták, hogy a lila szín illik a legjobban egy ilyen történelmi pillanathoz, ám nem ez lenne az első alkalom, hogy az alkotók megjósolták a jövőt.

Ami azt illeti, két évtizeddel ezelőtt a sorozat készítői úgy döntöttek, hogy Donald Trumpból elnököt csinálnak. Dan Greaney író ezt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek: ” Ez figyelmeztetés volt Amerikának. És ez csak egy logikus végső állomásnak tűnt, mielőtt az ország végleg aláásná magát. Azért csináltuk, mert összhangban volt Amerika megőrülésével.”


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió