Snétberger Program: a Zene mindenekelőtt

Written by on 2021. 07. 21

Az adományokból és a Nemzeti Tehetség Program által finanszírozott, immáron 11. éve működő Snétberger Program középpontjában a különleges zenei tehetséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozása áll.

Folyamatosan kutatnak olyan határainkon belüli és határainkon túli hangszeren játszó és énekes fiatalok után, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek. Eddig közel 800 diákot hallgattak meg. 300 fiatal végezte el sikeresen a Programot a Snétberger Zenei Tehetség Központban, akik közül minden negyedik felvételt nyert konzervatóriumba vagy zenei felsőoktatási intézménybe.

A veleszületett zenei tehetségre alapozva az a cél, hogy a diákokat eljuttassák zenei tanulmányaik legfelsőbb fokára és utat mutassanak nekik a nagyvilágba. Jazz és klasszikus műfajra koncentrálnak, de kiemelkedő produkciók esetén elfogadnak és támogatnak más műfajokat is.

“Ez egy olyan hely, ahol egymás zenei családja leszünk, egymástól tanulunk, a zenét tartjuk a legfontosabbnak, a zene köt össze bennünket, a zene az öröm és a szeretet forrása, a zene emel fel egymáshoz bennünket. És csak ez számít: a Zene mindenekelőtt.” – mondja Snétberger Ferenc, a Snétberger Program alapítója és művészeti vezetője. Az oktatási modellt berlini tanári tapasztalataira építve megálmodó és kidolgozó gitárművész és zeneszerző ma délután a Happy Hours keretein belül mesél a programról!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, képek: snetbergercenter.org

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió