Steve McQueen fotóiból nyílt kiállítás Londonban

Written by on 2019. 11. 18

Steve McQueen Oscar-díjas brit filmrendező, képzőművész és forgatókönyvíró több, mint 76 ezer londoni kisiskolást megörökítő fotóiból nyílt kiállítás Londonban.

A McQueen és csapata által készített csaknem 3 ezer osztálykép a Tate Britain múzeumban kapott helyet, és több mint 600 fotót egyfajta szabadtéri kiállításként óriásplakátként is látni lehet hirdetőtáblákon szerte Londonban. A 7–8 éves diákok egyenruhában vagy saját ruháikban mosolyognak a kamerába.

A Year 3 című kiállítás kurátora Clarrie Wallis szerint, ez a kiállítás a londoniak portréja. Portré a jövőjükről, amelyet a jelen pillanaton keresztül szemlélhetnek. “Egy portré rólunk egy nagyon pontosan meghatározható pillanatban” – mondja. -” Lehetőség arra, hogy közösség szülessen, és remek lehetőség számunkra, hogy megálljunk kicsit, és elgondolkodjunk múlton, jelenen és valamennyire a jövőn is.”

A képeken szereplő gyerekek különböző intézményekben, magán- vagy állami iskolákban tanulnak, egyesek speciális oktatásban részesülnek, és vannak közöttük, akik otthon tanulnak. Együttesen azonban egy közösség érzetét keltik a képek szemlélőiben. „Nagyjából hétéves korban jön el az idő, amikor az ember elkezd rájönni, hogy a családjánál vagy a baráti körénél egy sokkal nagyobb valaminek a tagja, és ez a nagyobb valami a társadalom” – mondta James Lingwood, a fotók bemutatását városszerte megvalósító Artangel nevű művészeti szervezet társigazgatója.

A három és félévnyi munka eredményeként megszületett kiállítás 2020 májusáig tekinthető meg.

forrás: euronews.com/MTI


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió