Suttogók a Papp László Budapest Sportarénában

Written by on 2018. 11. 06

A Suttogók azok, akik a lélek és a szavak erejével képesek megszelídíteni a legvadabb musztángokat és megnyugtatni nemes paripáinkat. Az egy Oscar Díjra jelölt, sokak által ismert film, az 1998-ban bemutatott „A suttogó” Robert Redford főszereplésével egy valódi suttogó ihletett, aki december elején két alkalommal mutatkozik be a magyar közönségnek a Papp László Sportarénában.

Monthy Roberts, azaz az „igazi suttogó” először mutatja be Magyarországon az általa kialakított „Csatlakozás” nevű lóidomítási módszert, melynek segítségével egy különleges nyelvi világ és egy harmonikus kapcsolat alakul ló és lovasa közt. Sikerét bizonyítja, hogy II. Erzsébet Királynő személyesen hívta el Őt birtokára, hogy megtanítsa neki módszerét és ösztönözze arra, hogy tapasztalatait egy könyvben is megörökítse.

A „valódi suttogó” mellett a Sportarénában megismerhetjük még a „Repülő Francia” néven elhíresült lovast, Lorenzo-t, akinek különleges képessége abban áll, hogy két sebesen vágtázó ló hátán állva irányít egy száguldó ménest, miközben azok akadályokon ugranak át. De Budapestre érkezik Jean- Francois Pignon is, akit a „kiscsikók szelídítőjeként” ismer a világ. A decemberi Suttogók esten a három szaktekintély mellett a 32 tagú Nemzeti Lovas Díszegység is fellép, akiknek több ezer évre visszanyúló történelmük során elsődleges céljuk lett a magyar lovas hagyományok és a huszárok emlékének megőrzése.

Kép: innen


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió