Szabó István retrospektív sorozat indul csütörtökön, a Cinema MOM-ban

Written by on 2022. 03. 23

A vetítések apropóját Szabó István Oscar-díjas filmje, a közelemúltban digitálisan felújított Mephisto moziforgalmazása adja: a film ismét országszerte az art-mozikba kerül. 

A Mephisto-val indul a csütörtöki program, de az Álmodozások korát, a Redl ezredest, a Szerelmesfilmet és a Budapesti meséket is láthatjuk. A sorozathoz két képzőművészeti kiállítás is kapcsolódik.

A Mephistót éppen 40 éve mutatták be, és ebből az alkalomból a Pannonia Entertainment és a Nemzeti Filmintézet a Filmarchívummal együttműködésben képzőművészeti alkotópályázatot hirdetett középiskolásoknak, egyetemistáknak és fiatal művészeknek. A beérkezett pályamunkák között a legkedveltebb műfaj a moziplakát, a digitális grafika, a festmény és a rövid gif animáció volt. A 11 nyertes pályázatot a Cinema MOM moziban állítják ki, ennek megnyitója is csütörtökön lesz 17 órakor.

Ettől függetlenül, de ugyanúgy a cinema MOM emeleti szintjén látható az a 17 grafikusművész alkotásból álló plakátkiállítás, melynek témája szintén a Mephisto újrabemutatása volt, a Magyar Plakát Társaság és barátai készítették el a tárlat darabjait. Ez a kiállítás is csütörtökön nyílik!

A szerda délutáni Happy Hours vendége Elsässer Klaudia, a Pannonia Entertainment alapítója és ügyvezető igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: filmtett.ro ; kultura.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió