Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész a Happy Hoursben

Written by on 2021. 10. 14

„Megnyugvás” címmel ad életműkoncertet Szakcsi Lakatos Béla szombaton a Kongresszusi Központban.

Szakcsi a magyar és nemzetközi jazzélet kiemelkedő művésze, aki az USA-ban is nagy elismertségnek örvend. A klasszikus zene területén is otthonosan mozog, az egymástól elkülönülő zenei műfajokból közös nyelvet hoz létre. Írt több musicalt és rockoperát is. Modern, kortárs, improvizáló művész, a magyar jazz megkerülhetetlen alakja idén töltötte be 78. életévét, azaz közel hetven éve zongorázik!

Zürichtől Varsóig, Nürnbergtől Belgrádig, Észak-Amerikától Ázsiáig a legrangosabb fesztiválokon lépett fel. Az Egyesült Államokban több szólóalbuma is megjelent. Chick Corea többször is méltatta Szakcsi szerzői és előadói kvalitásait, aki napjainkig Coreán kívül a műfaj olyan nagyságaival lépett fel, mint Pege Aladár, Orszáczky Jackie, Frank Zappa, Art Farmer, Victor Bailey, Chris Potter, vagy Jack DeJohnette.

Mostani, két részes életmű koncertjét – melynek már a címe is egyfajta letisztult bölcsességről árulkodik – számos, magasan kvalifikált művésztárs vendégjátéka színesíti. Fellép a világhírű, külföldön élő, magyar szaxofonos, Tony Lakatos, a Magyar Jazz Kvintett, Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Róbert, Mága Jennifer, valamint egy meglepetés, igazi sztárvendég is.

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Jegyek: eventim.hu

Részletek: szakcsi.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió