Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – Happy Hours kitelepülés

Written by on 2020. 09. 30

Happy Hours kitelepülés a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához, a Frecskay János Könyvtárba!

Ma négy helyszíni vendég is érkezik hozzánk. Itt lesz velünk Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke; Legeza Dénes, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Tájékoztatási és Innovációtámogatási Főosztályának vezetője; Lábody Péter, a Szerzői Jogi Főosztály vezetője; és Osvárt Judit, a Design Week Budapest szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja!

Mit csinálnak ők, ki kérhet és mire, mi a menete az igénylésnek? Mi a hivatal torténete, milyen feladatokat látnak el? Többek között konkrétabb dolgok is szóba kerülnek, pl mikor tekinthető egy átdolgozás jogsértőnek,
új felhasználási módnak minősül-e egy film 3D-s feldolgozása, kell-e engedélyt kérni egy épület átalakításához a tervezőtől,
sérti-e a szobrász személyhez fűződő jogát művének áthelyezése, szerzői jogi védelem alatt állhat-e egy graffiti, vagy felhasználható-e reklámszlogenként egy ismert dal címe.

Meddig tart a szerzői jogi védelem? Mikor nem kell engedélyt kérni a felhasználáshoz (pl. mit kell tenni, ha fel valaki szeretne használni egy fotót az interneten?) Minden kiderül ma délután, a Happy Hours-ben!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió