SZERELEM ELSŐ PILLANTÁSRA…

Written by on 2015. 11. 01

A héten délutáni műsorunkban, a Happy Hours-ban híres szerelmekről hallhattak érdekességeket. A történelem nagy szerelmei nem mindig értek boldog véget, sőt, sokak kapcsolata társadalmi, vagy épp családi akadályokba is ütköztek.
Vannak olyanok, akiket szakmájuk hozott össze, így történt a híres jazz dobos, Louie Bellson és a Tony-díjas színésznő Pearl Mae Bailey esetében is.
Louie Bellson Duke Ellington zenekarában játszott, mikor megismerte Bailey-t. Bellson úgy emlékezett, a hölgy egyszer csak betoppant a szobába, és bemutatkozott. A dobos négy napig udvarolt Bailey-nek, mielőtt elvette feleségül. A szokatlanul rövid „ismerkedés” ellenére a pár 38 évig élt boldog házasságban, egészen az énekes-színésznő haláláig.
Bellson 1953-ban otthagyta Duke Ellingtont, hogy felesége zenei producere legyen, s egyengesse útját. Ennek ellenére nem szakadt el teljesen Ellingtontól, hiszen később alkalmanként visszatért egy-egy különlegesebb fellépésre. A zenészlegenda a világ legjobb dobosaként méltatta Belsont.

Pearl Mae Bailey-nek és Bellsonnak két gyermeke volt, Tony és DeeDee, akiket örökbe fogadtak. A nagyszerű dobos felesége elevsztése után újranősült, s 2009-ben pont február 14-én, Valentin-napon hunyt el…

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió