Szervezetfejlesztés a Covid idején – L20 #3

Written by on 2021. 03. 17

Kéthetente L20 a 90.9 Jazzy Márkamonitor című műsorában. A Lounge Grouppal együttműködésben készülő sorozatban ezen a héten is érdekes téma kerül terítékre. A mai műsor mottója: szervezetfejlesztés a Covid idején, vendégünk Herczeg István coach, tréner, és egy rövid bejelentkezés erejéig csatlakozik hozzánk Hidvégi Krisztina médiaigazgató is a New Land Mediától.

Herczeg István és Hidvégi Krisztina

Mindenekelőtt tisztázunk néhány alapfogalmat, a coach, tréner, tanácsadó szavakat gyakran szinonimaként használják, ám azok három különböző tevékenységet jelölnek. Mit csinál a coach? Hogyan mérhető fel a munkatársak szemlélete, munkához való hozzáállása? Hogyan viszonyul egymáshoz a szakértelem és mentalitás? Mit tehet a vezető, ha megvan a szakértelem, de problémás a mentalitás? Miben segít a coach? Hogyan lehetsz jobb vezető?

Miről ismerhető fel a „deficites hozzáállás”, avagy mit tehetünk, amikor nem jól mennek a dolgok? Mi a tét, miért foglalkozunk ezzel? Ha motiválatlanok a munkatársak, miben áll a munkavállaló és a vezető felelőssége? Mi az, ami helyrehozható, mikor jön el az a pont, amikor fel kell adni?

Mérhető-e egy állásinterjún a szemlélet és a hozzáállás? Megállapítható-e már az első találkozás perceiben, hogy nem fog működni a közös munka? Szereztek-e a vendégek a Covid időszakában olyan tapasztalatokat, amelyek alapvetően vagy jelentősen átírták a korábbi tudásukat?  Mit adnának át ebből más vezetőknek?

Covid, lockdown – egyesek szerint akár 2022-ig is elhúzódhat a jelenlegi állapot. Milyen hatásai vannak a járványhelyzetnek a munkatársak szemléletére, hozzáállására már most? Hogyan teljesítünk a home office körülményei között, és meddig lehet még bírni? Mit hozhat még a jövő? Meddig tartható fenn a munkamorál és a lojalitás?

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió