Széttépve: zenés szembenézés Szabó Kimmel Tamással

Written by on 2022. 04. 04

Mi az a pillanat ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn? A függőség mindenki életében megtalálható, hol észrevehetetlenül, hol látványosan. A 6SZÍN-ben vasárnap bemutatásra kerülő előadás az embert boncolgatja, a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet, néha tényleg csak egy pillanaton múlik.

Kép: Szabó Kimmel Tamás Facebook

Ma kevés olyan, az egész társadalmi létezésünket befolyásoló aktuális téma van, mint a függőség. Az előadás alaposan körbejárja a kényes témát, és arra inspirálja a nézőket, hogy vessék le előítéleteiket a függőség problémájával kapcsolatban. Egy olyan fiú szemszögéből mutatja be drogfüggőséget, aki már mélyre süllyed és eléri a “széttépett” állapot veszélyes határát.

A darab úgy nyúl bele a kényes témába, hogy Szabó Kimmel Tamás saját maga által, illetve Novák Eszter rendező és Závada Péter dramaturg segítségével megírt szövegeken, valamint szakértői idézeteken, verseken és dalokon keresztül láthatunk bele a függőség lelki és szellemi mélységeibe. A megírt szövegek 90 %-a függő emberekkel, az alkotók által személyesen készített interjúk alapján jöttek létre.

Vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját? Mi az a pillanat ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn? A darabról mesél nekünk hétfő délután Szabó Kimmel Tamás színművész a Happy Hours-ben!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió