Szilveszter előestéjén tart évadzáró gálakoncertet a 100 Tagú Cigányzenekar

Written by on 2021. 12. 07

Szilveszter előestéjén ”Zene-Bor” címmel lesz a 100 Tagú Cigányzenekar hagyományos évadzáró gálakoncertje a Kongresszusi Központban!

A virtuóz cigányzene mellett Strauss, Rossini, Brahms, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai is felcsendülnek, valamint olyan népzenei művek, melyeket egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar.

Az est különlegessége, hogy a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország legjobb pincéinek kiváló nedűivel. Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, akár ínycsiklandó négyfogásos vacsora mellett is élvezhetik az előadást.

Idén a zenekar kettős jubileumot ünnepel: egyrészt fennállásának 35. évfordulóját, másrészt pedig ez lesz a 25. év végi gála. A 100 Tagú két részes műsorának repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Dinicu, Sarasate közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából a Carmenből majd fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk. A klasszikusok mellett továbbra is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva. Az est vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky induló zárja.

A Happy Hours mai vendége Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök menedzsere, a Magyar Kultúra Lovagja!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: utazzitthon.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió