Színházak Éjszakája szeptember 21.

Written by on 2019. 09. 17

Harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és mintegy kétszáz egyéb programmal a Színházak Éjszakáján, amelyet a magyar dráma napján, szeptember 21-én rendeznek meg.

A Színházak Éjszakáját nyolcadik éve hirdetik meg a főváros támogatásával; erre a napra Budapest színházi élete még a megszokottnál is pezsgőbb és csillogóbb. Ezen az estén állami, illetve fővárosi fenntartású, valamint független teátrumok egyaránt részt vesznek, de csatlakozik a Színházak Éjszakájához a KÉK Kortárs Építészeti Központ is, amely városi sétát tart.

Az eseménysorozatban szerepelnek mások mellett az idén 70 éves Budapest Bábszínház programjai, a Jurányi Ház cirkuszi nyílt napja, valamint a József Attila Színház most készülő, Macskafogó című musicaljének nyílt próbája. A Katona József Színházban a tíz éve elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek, a Kolibriben Bereményi Géza megzenésített verseit adják elő a társulat tagjai, a Nemzeti Színház hajókirándulást is szervez, a Nemzeti Táncszínház pedig kulisszajárást tart nemrég átadott épületében.

A Madách Színházban két előbemutatót is tartanak Szemenyei János Bolyongók című zenés gyerekdarabjából, és erre az alkalomra időzítik a Once/Egyszer című musical bemutatóit is. A hajnalig tartó Afterbuli a Trip Hajón lesz.

A BKK különjáratot indít a Színházak Éjszakájára, a MOL Bubi pedig kedvezményes kerékpár-bérlési lehetőséget biztosít a nézőknek.

forrás: www.papageno.hu és www.szinhazakejszakaja.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió