Szobrászat, értékmegőrzés, magánmecenatúra a Káli Art-Parkban

Written by on 2021. 06. 17

Az elmúlt 20 évben gasztronómiájáról és egyedi hangulatáról ismertté és országos kedvenccé vált Káli Art Inn tulajdonosai és vezető házaspárja idén nyártól új art-vonallal várja vendégeit a virágoskertben kialakított Káli Art-Parkban (KAP), ahol magánmecenatúra keretében kültéri szobroknak biztosít kiállítóteret.

A KAP története tavaly kezdődött, amikor a pandémia a képzőművészetet is hátrányos helyzetbe sodorta, a múzeumok és kiállítótermek zárva tartottak, és az alkotók kevés megrendeléshez jutottak. Mindennek hatására a hotel tulajdonosa kiírta első, a továbbiakban minden évben megismétlődő képzőművészeti pályázatát szabadtéri szobrok készítésére, ahova idén 26 pályamű érkezett.

A szobrok alkotói között amatőr és Munkácsy-díjas művészek egyaránt megtalálhatók voltak, így nem volt könnyű dolga a hattagú szakmai zsűrinek kiválasztani azt a 13 művet, amelyek az elkövetkezendő évben a KAP-ban lesznek megtekinthetők.

Nem titkolt célja a KAP, valamint a Magazin Galéria tulajdonosainak, hogy ezzel az együttműködéssel, és a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program keretében a helyi önkormányzat épületében kialakításra kerülő látogató – és kiállítótér első lépése tudjon lenni egy kulturális centrum kialakításának a Káli-medencében.

A Happy Hours mai második vendége Dr. Molnár Júlia, a Káli Art Inn tulajdonosa, a művészeti projekt mecénása!

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, képek: kaliartinn.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió