Teljes egészében elérhetővé vált Michael Jackson “Ghosts” című rövidfilmje

Written by on 2020. 10. 30

Halloween alkalmából most először, teljes egészében megtekinthető Michael Jackson YouTube csatornáján a pop királyának “Ghosts” című számához készült rövidfilmje.

Kép: imdb.com

A Ghosts-ot 1997-ben mutatták be Stan Winston (Alien; Terminátor 2; Jurassic Park) rendezésében. A rövidfilm történetét Michael Jackson és a világ leghíresebb horrorszerzője, Stephen King írták. Ahogy azt King megjegyezte, “a film tartalmazza Jackson karrierjének leginspirálóbb táncmozdulatait”. A Ghosts felfogható egy hosszú videóklipként is, hiszen MJ több dala is elhangzik benne, köztük a címadó dal is.

A 40 perc hosszúságú filmet 1996-ban forgatták és 1997-ben a Cannes-i fesztiválon mutatták be. Kereskedelmi forgalomban először Stephen King Sorvadj el! című könyve filmváltozatának egyes példányaival jelent meg 1997-ben videókazettán és DVD-n.

Kép: imdb.com

A film főszereplője a félelmetes Maestro, aki természetfeletti erővel rendelkezik. Maestrót Thomas Sneddonra, az arrogáns, pökhendi polgármester – aki nem véletlenül hasonlít a Jackson elleni 1993-as per főügyészére – furcsasága miatt el akarja üldözni a kisvárosból, ahol él. A film végére a városlakók rájönnek, hogy Maestro nem is akkora szörnyeteg, mint ahogy először hitték, ezért kibékülnek vele.

A film értékei közé nemcsak a zseniális zene, tánc és vizuális effektusok tartoznak, de a ma is időszerű mögöttes üzenete az elfogadásról és a toleranciáról. A film emlékeztet mindenkit arra, hogy mennyire nem helyes előítéletesnek lenni és félni azoktól, akik valamilyen szempontból “mások”. A film ösztönöz arra, hogy jobban elfogadjuk a körülöttünk lévőket és ne ítéljük meg az embereket külső megjelenésük alapján.

A film teljes egészében megtekinthető ITT:

Képek: imdb.com

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió