Terepjáró kerekesszéket tervezett feleségének a férfi

Written by on 2020. 09. 14

Terepjáró kerekesszéket tervezett a férfi, hogy felesége olyan helyekre is el tudjon jutni, amelyekről eddig csak álmodott. Most a tömeggyártásra készül.

Úgy tűnt, Cambry felnőtt életének nagy részét a járdára korlátozva fogja eltölteni, hiszen lebénult és kerekesszékbe kényszerült. Zack Nelson, hogy segítsen (akkor még csak) barátnőjének több helyre eljutni, összekapcsolt két elektromos kerékpárt egy középső üléssel. És bevált. Cambry elmondta, a szabadság egy teljesen új fokozatát tapasztalta meg. Nemcsak a korábban lehetetlennek tűnő akadályokat tudta leküzdeni, de kilométereket megtenni anélkül, hogy válla fájt volna.

Most, egy évvel később, a pár összeházasodott és elhatározták, hogy elkezdik tömeggyártani a találmányukat, melyet “Not-A-Wheelchair”-nek, tehát “Nem-Egy-Kerekesszék”-nek neveztek el. A pár egy év alatt az eredeti dizájnra építve egy megbízható terepjárót alkotott.

A házaspár szerint az embereknek, mikor elektromos kerekesszéket keresnek, van néhány lehetőségük, de alapvetően vagy annyiba kerülnek, mint egy autó, vagy szörnyen lassúak. Összedugták a fejüket, hogyan tudnának egy olyan terepjáró kerekesszéket megalkotni, ami gyors és könnyű. Az ötlet kivitelezése nem volt egyszerű.

“Az egyik legnagyobb kihívás a Not-A-Wheelchair megalkotásában az ár volt. Valami olyat szerettünk volna létrehozni, ami mindenki számára megfizethető. A minőségi alkatrészek megtalálása és a kellően egyszerű dizájn kialakítása a lehető legolcsóbb áron elég sok időt vett igénybe”- mondta Zack. “De úgy érzem végül sikerült valami olyat alkotnunk, amit mindenki élvezettel használhat a jelenleg piacon levő terepjáró kerekesszékek árának töredékéért.”

A Not-A-Wheelchair teljesen elektronikus és elképesztően halk. Körülbelül 20 km/h-val tud menni. Egy töltéssel akár 30 km-t is meg lehet tenni vele a tereptől és az utas súlyától függően.

Zack azonban mindenképp szeretné kiemelni, hogy a járgány nem egy profi orvosi eszköz. A Not-A-Wheelchair csak egy motorbicikli, amelynél ugyanazok a karbantartási problémák jelentkezhetnek, mint egy átlagos motornál. Ennek ellenére a házaspár nagyon boldog a találmányukkal és remélik, mások is ugyanúgy boldogságukat lelik használatában, mint ők.

Forrás: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió