Termelői lemezpiaccal segítik a zenészeket – Happy Hours – 2020.04.14.

Written by on 2020. 04. 14

A Modern Art Orchestra egyedi kezdeményezéssel igyekszik segítséget nyújtani a kialakult körülmények miatt nehéz helyzetbe sodródott zenészek számára. A MAO egy olyan felületet hozott létre, ahol könnyen gazdára lelhetnek az alkotók saját készleteit gyarapító lemezei.
A MAO célja a kezdeményezéssel az, hogy a koncertlehetőségek nélkül maradt muzsikusok számára nyújtson segítséget. Létrehozták a Termelői lemezpiac Facebook csoportot, amelyhez zenész és zenekedvelő egyaránt csatlakozhat.

Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője ezen kívül is készül valamivel a közönség számára: “élő podcastot” indítanak.
A KülönKiAdás minden szerdán 21 órától érhető el a Modern Art Orchestre Facebook oldalán. A következő adás vendégei Vajda Gergely karmester és Molnár Anna operaénekes lesznek, akivel a Porgy és Bess című darabról beszélnek, valamint azt fejtegetik, hogy vajon George Gershwin tudatosan játszott-e a műfajokkal.
A beszélgetés mellett minden alkalommal egy felvételt is meg lehet hallgatni a Legendás lemezek koncertsorozatból.

Az április 14-i Happy Hoursben Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője lesz a vendégünk, aki mindkét projektről beszélget JazzKovács Lászlóval.

 

 

Kép


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió