Textúra – Happy Hours

Written by on 2020. 11. 13

A Szépművészeti Múzeum idén is bemutatja nagy sikerű színházi produkcióját, a Textúrát. A jelen helyzet miatt az előadások az online térbe kerülnek át.

Kép: Szépművészeti Múzeum | Facebook

Az alapötlet – képzőművészet, irodalom és színház találkozása egyazon térben és időben – változatlan: kortárs magyar szerzőket kért fel a múzeum, hogy írjanak új irodalmi szövegeket a gyűjtemény egy-egy inspiráló, kiemelt alkotásáról. Az elkészült műveket a Szépművészeti Múzeum kiállítótereiben ismerhetik meg az érdeklődők, színművészek tolmácsolásában, kilenc előadás alkalmával.

Az idei Textúra jeleneteit Székely Kriszta, a Katona József Színház munkatársa rendezi, aki friss látásmódjával és egész estén átívelő koncepcióval tágítja a már megszokott kereteket. A program célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára.

A szigorú járványügyi előírások miatt idén kevesebb néző vehet részt az előadásokon, ezért a produkció on-line, az eszinhaz.hu oldalon is megtekinthető lesz.

A Happy Hours mai telefonos vendége Székely Kriszta, a Textúra rendezője!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Források, további információ: szepmuveszeti.hu ; facebook


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió