TÖRTÉNELMI IDŐUTAZÁS TATÁN

Written by on 2016. 01. 01

Idén újra megrendezik a Tatai Patarát május 27. és 29. között, amely során megelevenedik a 1597. évi magyar-török küzdelem a Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében.

Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválja a 16-17. század egy különleges fegyverének, a Patara bevetésének első sikeres magyarországi kísérletét idézi meg. A fesztivál látogatói korhű ruhákat próbálhatnak fel, haditechnikai eszközöket vehetnek kézbe, és autentikus csatajelenetek szemtanúi lehetnek a három nap alatt.

 

Bárki betekintést nyerhet a kor mindennapjaiba: korabeli mesterségekbe és az akkori ételek készítésébe vetheti bele magát. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és hastáncosok várják a családokat.
A Tatai Patara idén kilencedik alkalommal varázsolja el az idelátogatókat több mint 400 hazai, cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák és olasz hagyományőr, valamint több száz további közreműködő összefogásának köszönhetően. A monumentális csatajelentekben pikások, muskétások, janicsárok, azabok, sejmenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat a korabeli taktikának megfelelően. Az esemény a gyermekek számára is a jövő tanulási módszere lehet, amely a valóban átélt élményekre alapozza a biztos tudást. „Aprajafalvában” kézműves foglalkozások, és népi játszótér várja a gyerekeket, és a tavalyi sikert követően az idei évben is lesz „Diák Patara” a fesztivál kezdetét megelőző napon.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió