Tóth Viktor szaxofonos a 90.9 Jazzy-n

Written by on 2022. 04. 19

A kedd délutáni Happy Hours vendége Tóth Viktor szaxofonos, akivel az óbudai Jazzmaratonról beszélgetünk.

A népzene, a világzene és az underground egyik legfontosabb fővárosi otthonaként emlegetett KOBUCI Kert ezúttal egy jazzmaratonnal is készül a szezonra! A közönség ezen a héten veheti újra birtokba a Zichy-kastély különleges atmoszférájú udvarát.

A Nyitó Hét különlegessége, hogy vasárnap egy maratoni eseménnyel a jazz műfaját is megünnepelhetik a rajongók a szabad ég alatt. Ahogy ígérik, a népzene és a jazz metszeteit a szaxofonok világán át helyezik fókuszba. Ráadásul olyan zenei kiválóságok segítenek ebben, mint Tóth Viktor, Borbély Mihály és Dresch Mihály.

A többszörösen kitüntetett Tóth Viktor különleges hangzású formációja ön- és közgyógyító zenét játszik. Climbing With Mountains című albuma a 2007-es év, az Arura Trio első anyaga a Szemed Kincse a 2014-es év, az ezt követő album a Have no fear a 2020-as év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. Többszörösen az év altszaxofonosának és zeneszerzőjének szavazták Magyarországon. Saját magát egy hangszerrel úton járó, kereső emberként látja, aki zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniára vágyik.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Kép: tothviktor.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió