Túlhajszolt tűzoltóknak nyújt segítséget a golden retriever

Written by on 2020. 09. 18

Kaliforniában egyre növekszik a tűzvészek száma, a tűzoltók pedig éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoznak a tűz megfékezése érdekében. Bár a feladat minden bizonnyal embert próbáló, ez a kétéves golden retriever azt reméli, növelni tudja a bátor tűzoltók munkamorálját.

Kerith, a hivatásos terápiás kutya kényelmet kínál a tűzoltóknak és láthatóan nagyon komolyan veszi a munkáját. A kutyus gazdája, Heidi Carmen a médiának elmondta, hogy kutyájának az a küldetése, hogy embereken segítsen. Kezdetben látássérült emberek vakvezető kutyájának nevelték, ám buzgó és szeretetteljes egyénisége miatt gazdája úgy döntött, Kerith inkább terápiás kutyának való.

Heidi elmondta, Kerith az embereket mindennél jobban szereti, még a kutyáknál is.

Már kölyökkorától kezdve világos volt számomra, hogy az emberek iránt mutatott szeretete és odaadása miatt kiváló terápiás kutya lesz belőle”

– mondta. Kerith a Pet Partners nevű szervezetnél vett részt a kiképzésen, amit természetesen kitűnő eredményekkel abszolvált. Ezt követően a kaliforniai helyi kórház sürgősségi osztályán kezdett el dolgozni, ahol folyamatos lelki segítséget nyújtott a betegeknek, családtagjaiknak és a kórház személyzetének. A golden retriever tűzoltókkal való első találkozásáról Heidi azt mondta, „szerelem volt első látásra”. Alig telt el idő, Kerith már a tűzoltóságnál dolgozott, hogy meglátogassa azokat az állomásokat, ahol a tűzoltók dolgoznak.

View this post on Instagram

There are over 1,200 firefighters battling the #creekfire. They are hot, tired and heroic. Kerith has become a household name around base camp. I am so grateful that Kerith can be there to help everyone by spreading her love, giving hugs and kisses.⁣ ⁣ ⁣ #firefighterlife#firefighterheros#firefighter#firstresponders#firefighters_daily#firedepart#firerescue#firefighter_brotherhood#firetruck#animalassistedtherapy#therapydogs#therapydogsofinstagram#therapydogsofthegram#behavioralhealth#essentialworker#essentialworkers#therapydog#mentalhealth#peersupport #retrieveroftheday #ilovemygolden #rippinwild #goldenretrieverslovex #goldenretrievertoday#welovegoldens #goldengram #goldenretrieverphotos

A post shared by Kerith (@kerith_the_golden_retriever) on

Heidi tudta, hogy a kaliforniai tűzvészek terjedésével az ügyeletes tűzoltóknak szükségük lesz Kerith szeretetére és támogatására. Jelenleg a Marin County-i és Fresno County-i állomásokon, a két leginkább érintett területen dolgozik. A “jó kislány” körbejár és mindenkihez odabújik; ölelést és puszit kínál azoknak, akiknek leginkább szükségük van rá.

A golden retrieverekről régóta tudjuk, hogy az egyik legodaadóbb és legbarátságosabb állatok. Az általuk mutatott türelem és szeretet kitűnő háziállatokká teszi őket, különösen a gyermekek és az érzelmi támogatásra szorulók számára.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió