Ugrás a jövőbe: a MOME ismét meghirdeti fiataloknak szóló kreatív pályázatát

Written by on 2022. 02. 25

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem második alkalommal hirdeti meg kreatív pályázatát 7-10. osztályos fiataloknak. A tavaly nagy sikert elért verseny célja ismét az, hogy megmutassa: csak egy jó gondolat kérdése, és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató!

Március 15-ig várják 2-5 fős csapatok jelentkezését, akik megosztják a jövőről alkotott elképzeléseiket.

Hogyan képzeled el a világot 20 év múlva? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, új létformák… Milyen lesz az élet 2042-ben? Vajon pozitív vagy negatív irányba változik a világ? Tudod, hogy rajtad is múlik, milyen lesz a jövő? Te mit változtatnál a világon? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel “hívja játékra” a fiatalokat a MOME.

Legyen szó akár grafikáról, kisfilmről, animációról, fotóról, szolgáltatásról, termékről, esetleg építészeti koncepcióról, a MOME nyitottan várja a jövőről szóló, kreatív ötleteket. A pályázók analóg, digitális vagy vegyes technikával készített tervekkel nevezhetnek. A versenyre regisztrált csapatok egy online felkészítő programon vehetnek részt, ahol segítséget kapnak a pályamunkák elkészítéséhez.

A 2021-es pályázatra beérkezett munkákból az egyetem átfogó képet kapott a Z generáció jövőképéről, a résztvevők pedig lehetőséget kaptak a bennük rejlő kreativitás, kritikus gondolkodás fejlesztésére. A pályázat népszerűségét jelzi, hogy tavaly 226 iskola 440 diákja vágott bele a közös munkába, melyből a legkiemelkedőbb projekteket a 2021 őszi Budapest Design Week keretében mutatta be a MOME.

A péntek délutáni Happy Hours vendége Lipóczki Ákos, a projekt vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió