Új Subtones album, szombaton pedig lemezbemutató koncert!

Written by on 2022. 08. 30

Lángolj címmel jelent meg a hazai jazz-pop supergroupja, a Subtones új albuma. A lemezen nyolc magyar nyelvű dal hallható, amelyek szövegét Szepesi Mátyás, Subicz Gábor és Jónás Vera mellett Závada Péter jegyzi. A zenekar szombaton a Várkert Bazárban élőben is bemutatja az anyagot, a koncert vendége Ávéd János lesz.

A Subicz Gábor trombitás által 2019-ben alapított Subtones Magyarország egyik legizgalmasabb zenekara. A csapat igazi hangzására Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők érkezésével talált rá, műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeikkel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá váltak a hazai jazzpop-szintéren.

Az eddigi, nagyrészt angol nyelvű szerzeményeik után Lángolj című albumukon kizárólag magyar dalok hallhatók.  Ez a lemez azokhoz szól, akik szeretik a különcséget, szeretik, és figyelik a hangszeres szólókat, történetmesélést. Akik keresik a nagy egészben a fűszereket, akik szeretnek táncolni, szeretnek elmélyülni ebben a különleges és egyedi összetevőkben gazdag zenében!

Azt pedig, hogy miért pont Lángolj lett az album címe, valamint hogy mire számíthat a közönség szombaton, ma délután Subicz Gábor meséli el a Happy Hoursban.  Természetesen zenét is hallgatunk a friss lemezről!

 

Vendég: Subicz Gábor trombitás, a Subtones zenekarvezetője 

Adásban: 2022.08.30.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió