Újra megnyitották Machu Picchut egy japán turista kedvéért

Written by on 2020. 10. 16

Minden jól tájékozott turista tudja, hogy a népszerű úticélokat zsúfoltságuk miatt vagy kockázatos meglátogatni, vagy le is vannak zárva. Jesse Katayama viszont a világméretű járvány és néhány szimpatikus tisztviselő döntése következtében gyakorlatilag egymagában tartózkodhatott Machu Picchuban.

A New York Times információi szerint Katayama japán állampolgár világ körüli utazása megszakadt, amikor COVID-19 által kiváltott globális lezárások miatt hét hónapra Peruban rekedt. Az úticélja Machu Picchu volt, az Andok hegységben található 15. századi inka fellegvár. De, mint a legtöbb nyilvános teret a koronavírus idején, ezt is elzárták a látogatók elől.

Azonban múlt hétvégén perui képviselők engedélyezték Katayamának, hogy beléphessen és türelme és vágya szerint megtekinthesse a festői fekvésű romvárost. A látványosság, amely naponta általában többezer látogatót fogad, most néhány idegenvezetőt leszámítva teljesen üres volt.

Amikor Katayama realizálta, hogy nem hagyhatja el Perut, bérelt egy lakást és elkezdett helyi ökölvívó órákat tartani. Adódott egy rövid lehetősége arra, hogy csatlakozzon a Japán által szervezett sürgősségi evakuáláshoz, de Katayama szerint a költségek megfizethetetlenek voltak. Ki akarta várni a lezárás végét és úgy tűnik, megérte.

Katayama a hét hónap letelte után most készül visszatérni Japánba. A Machu Picchu újbóli megnyitása még várat magára.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió