Újra találkozik az élelmiszeripar és -tudomány a MATE Budai Campusán

Written by on 2022. 01. 31

Ma már szinte mindenki böngészi az élelmiszerek címkéit. Nem csak a szavatossági időt nézzük, hanem hogy mit és mit nem tartalmaz, hol készült, milyen tartósítószereket használtak azt előállítás során. Egyre tudatosabbak vagyunk e téren, azaz az innováció, az élelmiszer-biztonság kérdéskörei a mindennapjaink részévé váltak.

A kép illusztáció. (Unsplash)

Ezért a Magyar Agrár- és Élelmiszertudományi Egyetem Budai Campusán csütörtök délelőtt indul a nyílt nap, ahol szeretettel várnak minden érdeklődő felvételizőt. A sok érdekes információ mellett a szervezők számos interaktív programmal is készülnek.

Pénteken pedig újra találkozik az élelmiszeripar az élelmiszer-tudománnyal. Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet konferenciájának fő témái idén az innováció, a táplálkozási divatok és allergének, az agrártámogatások, a NÉBIH ellenőrzések tapasztalatai, az élelmiszerhamisítás veszélyei és az új élelmiszerbiztonsági szabályok lesznek. A konferenciasorozat lassan évtizedes múltra tekint vissza.

A cél, hogy a szakembereket, élelmiszeripari cégek képviselőit valamint az ellenőrző-felügyelő szervezetek munkatársait egy asztalhoz ültessék. A délelőtti, általánosabb szakmai beszélgetések után szó lesz a hús, a kenyér és egy igazi hungarikum, a pálinka hazai élelmiszerbiztonsági kérdéseiről is. Erre a programra is lehet még regisztrálni.

A Happy Hours vendége Dr. Friedrich László, a MATE Élelmiszertechnológiai Intézetének igazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, kép:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió