UNICEF: Osztályterem pandémia idején

Written by on 2021. 03. 05

168 millió gyermek szorult ki az iskola falai közül a pandémia következtében. Az UNICEF szerint oktatási vészhelyzet van, amely a legkiszolgáltatottabb gyerekeket érinti leginkább – a szervezet ezért egy különleges installációval hívja fel a döntéshozók figyelmét arra, hogy mennyire fontos lenne nyitva tartani az iskolákat.

Az UNICEF bemutatta az „Osztályterem pandémia idején” című installációját az ENSZ New York-i központjában. Az installáció egy tanterem 168 üresen álló paddal. Minden egyes pad 1 millió olyan gyermeket szimbolizál, akik közel egy éve nem léphették át az iskola küszöbét.

Azok a gyerekek, akik kiszorulnak az iskolából és a személyes oktatásból, minden egyes nappal egyre jobban lemaradnak. Ez természetesen nem csak a világ távoli helyein probléma, hanem közvetlen környezetünkben is. Mi a helyzet a budapesti iskolákkal, diákokkal? Hogy viselik a kényszerhelyzetet, milyen hatással lehet ez tanulmányaikra, illetve milyen lelki következményekkel járhat?
A téma fontosságát jelzi az a gyakorlati útmutató is, amit az UNICEF a legnagyobb világszervezetekkel közösen adott ki az iskolák újranyitásához

A Happy Hours mai vendége Szlankó Viola, az UNICEF gyermekvédelmi vezetője!

Részletek: unicef.hu

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió