Ünnepeljünk! Ez a nap a rádiózásé!

Written by on 2018. 02. 13

A Rádiózás világnapja idén a rádiók és a sport kapcsolatát ünnepli.

1946. február 13-án indult az ENSZ első saját rádiója, amelynek napját 2012-től ünnepeljük az UNESCO 2011. évi határozata alapján.

A World Radio Day célja, hogy felhívja a figyelmet a rádiózás erejére, fontosságára és tájékoztatási képességére. A Föld lakosságának mintegy 95%-a használja több-kevesebb rendszerességgel. A rádió mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy bekapcsolódjanak az információáramlásba, amivel egy természeti katasztrófa vagy egyéb körülmények között akár emberi életeket is menthet.

Minden évnek megvan a maga témája, idén pedig ez nem más, mint a rádió és a sport kapcsolata. A rádió a sport adott érzelmi világát, hangulatát képes közvetíteni a hallgató felé legyen az akárhol, akármilyen tevékenységek közepette.

Idén két nagy sportesemény is megrendezésre kerül. A téli olimpia Dél-Koreában és a labdarúgó-világbajnokság Oroszországban. Az UNESCO főigazgatója, Audrey Azoulay szerint a rádióknak a fair play, a csapatmunka és az egyenlőség közvetítésében is nagy szerepük van.

Kis érdekesség:

A legutóbbi felmérések szerint a közel 10 milliós magyar lakosságból naponta 6 millióan, hetente 7,5 millióan hallgatnak rádiót.

Forrás: http://radiosite.hu/ma-van-a-radiozas-vilagnapja/

Kép: earthtimes.org


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió