Ünnepi programkavalkád a Budavári Palotanegyedben

Written by on 2022. 03. 11

 A Gábor Áron kiállítás, a huszárfelvonulás és tábor, a fúvószenei koncert, a tematikus séták és a bábelőadások mellett az irodalom is fontos szerepet kap.

Ingyenes hagyományőrző és családi programok, különleges kiállítások, valamint irodalmi előadások várják az érdeklődőket a Budavári Palotanegyedben az ünnepi hosszú hétvégén. A Várkert Bazárban, a Főőrségben, a Csikós udvaron és a Budavári Palotában is számos érdekességgel készülnek a látogatók számára.

Március 15-én este a Várkert Bazárban 19 órától látható a Színésznők forradalma című előadás, amelynek segítségével visszarepülhetünk a reformkorba és megtudhatjuk, hogy korunk hat híres írónője miként bújt az 1848-49-es forradalom legnevesebb nőalakjainak bőrébe. Az esten csodás színésznők működnek közre. Berg Judit, Farkas Adrienne, Karafiáth Orsolya, Kormos Anett, Szabó Borbála, Ugron Zsolna novelláit Balsai Móni és Udvaros Dorottya színművészek tolmácsolják, narrátor Nényei Pál író.

A péntek délutáni Happy Hours vendége az est szerkesztő-rendezője, Seres Tamás, aki kicsit közelebb hozza hozzánk az előadást és a koncepciót!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió