Vadonatúj lemezzel érkezik hozzánk a Pablo and the Escobars dobosa

Written by on 2022. 01. 09

A ma esti Jazzy Hungarikum második vendége Molnár Eddy, a Pablo and the Escobars dobosa!

Megjelent a Pablo and the Escobars második kislemeze, a #Kettesepé, mely összesen hat dalt tartalmaz. A WMMD gondozásában, december 27-én megjelent lemez már elérhető a legnagyobb stream oldalakon, és a digitális boltokban.

“Különböző helyeken, különböző emberekkel rögzítettük az anyagot, ami részben sok pozitívumot, részben sok nehézséget okozott, de mindenképpen tanulságos volt számunkra, hogy a későbbiekben hatékonyabban tudjunk stúdiózni” – mesélte Don Miguel (Faigl Zoltán) basszusgitáros. “A minialbum címén viszont nem kellett sokat agyalnunk, a munkafolyamatok során mindig kettes Ep-ként emlegettük, így mire elkészült, már annyira megszoktuk, hogy megtartottuk ezt a címet” – mondta el a zenekar gitárosa, Pablo (Takács Tibor), aki a dalok zenéjét szerezte. A #Kettesepé borítóját Barbulszki Gábor festőművész készítette, a szövegeket pedig a zenekar énekese, Juanita írta:

“A dalszövegírás nálam úgy megy, hogy hallok egy riffet és szabad asszociációval beugrik egy kép, amit elkezdek kibontani, ez aztán szólhat bármiről” – mesélte Monostori Kata. Így született például az Eve szövege is, ami tulajdonképpen Lucifer és Éva beszélgetése a Paradicsomban, de említhetnénk még a Little House-t is, ami a szeretet keserédes oldalát mutatja be.

Az albumra felkerült egy magyar nyelvű dal mellett két feldolgozás is. “A Voodoo Child és a Pride and Joy dalokkal a blues zene két ikonikus alakja, Jimi Hendrix és Stevie Ray Vaughan előtt szerettünk volna tisztelegni” – mondta Kicsi Alejandro (Molnár Edvin). Vendégünk további részleteket árul el a a zenekar vadonatúj lemezéről a Jazzy Hungarikumban!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió