Varga Livius, a Quimby zenésze

Written by on 2020. 12. 28

Hatvan színész felolvasásában több tucat kortárs magyar irodalmi mű vált hangoskönyv formájában elérhetővé a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia jóvoltából a PIM YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán, valamint a DIA honlapján.

Ötvenhét ismert magyar szerzőtől átlagosan kétórányi prózát tettek közzé, amelyek között szerepelnek kisregények és novellák is.

Varga Livius és a NeVa | Facebook

A PIM idén tavasszal útjára indított kezdeményezése a koronavírus-járvány következtében munka nélkül maradt előadóművészek megsegítését célozta.

A jelentkezők kiválasztását és a szövegek kiosztását a PIM által felkért szakmai bizottság végezte, az elbírálásnál előnyt élveztek azok, akik a művészeti intézmények zárva tartása idejére munka nélkül maradtak vagy többgyermekes szülők. A kortárs műveket egyebek mellett Balsai Móni, Gryllus Dorka, Hirtling István, Kamarás Iván vagy Varga Livius tolmácsolja.

Varga Líviusz Térey János Átkelés Budapesten című kötetét olvasta fel. A Happy Hoursben a Quimby zenésze ma mesélni fog a kezdeményezésről és a tapasztalatairól, tartsatok velünk!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Péter Mónika


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió