Vendégünk Bálint Márta társadalmi vállalkozó

Written by on 2022. 07. 07

Bálint Márta eredetileg közgazdász, pénzügyes, sales-es, marketinges volt különböző cégeknél, majd vállalatok egyesülése és felvásárlása során (M&A) dolgozott tanácsadóként. De másra vágyott, így lett belőle társadalmi vállalkozó.

Mártát jelenleg a cogoodwill.com weboldal létrehozójaként ismerik legtöbben. Az oldal célját így foglalta össze: „A CoGoodwill egy nonprofit társadalmi vállalkozás, amellyel áthidaljuk a szakadékot az olyan emberek, cégek között, akik segíteni akarnak; és a szervezetek, rászorulók között, akik nem tudják hallatni a hangjukat. Jótékonysági célunk a rászorulók segítése túl fiatalkor, életkor, rossz egészségi állapot, fogyatékosság, pénzügyi nehézségek vagy egyéb hátrányok miatt. Ehhez partnerségeket építünk szervezetekkel világszerte, szponzorációt kapunk, adománygyűjtő eseményeket szervezünk, ösztönözzük az önkéntes munkát, valamint mérjük és nyomon követjük a társadalmi hatásokat.”

A műsorban megbeszéljük, honnan indult, és hogyan jutott el a jelenlegi tevékenységéhez, milyen akciókaz szervezett és szervez jelenleg. Szó lesz egy kutatásról, amit a Covid kapcsán végeztek, és a kutatás fontosabb megállapításairól, következtetéseiről. Végül, de nem utolsós sorban kitérünk arra is, mire jó a „Good people everywhere” applikáció: kik fejlesztették, hogy jött létre köztük a kapcsolat, mi a közös tevékenység célja. Zárásképpen azt is megbeszéljük, milyen tervei vannak a következő hónapokra, évekre.

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió