Veréb és cinege: a Neopaint legújabb falfestménye Budapesten

Written by on 2022. 07. 29

A köztéri falfestményekre szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk. Egy jól átgondolt, igényes festmény nemcsak az adott falat dobja fel, hanem annak környékét is. Ezen gondoltatok mentén készült Budapest legújabb köztéri falfestménye a VIII. kerületi Illés utcában, amit a Neopaint Works készített el Nikon One tervei alapján.

A Józsefvárosi Önkormányzat februárban írt ki pályázatot a felület dekorációs festésére, színezésére. A beérkező tervek alapján az ország vezető díszítőfestő csapatát, a Neopaint Works-t választotta ki a kerület vezetése, közösen a ház lakóival együtt. Elsődleges szempont volt, hogy valamilyen természeti téma tudjon megjelenni a falakon, lazítva ezzel a környék beton és tégla rengetegén. A növényzet megjelenítésén túl szempont volt még, hogy lehetőség szerint valamilyen madár vagy állatka is jelenjen meg az illusztráción.

 

Ezen szempontokat figyelembe véve kezdte meg alkotómunkáját a grafika megalkotója, Brunszkó „Nikon” László, aki sokadszorra készít tervet a Neopaint festőművészeinek. „Az estét a veréb, a nappalt a széncinege hozza el nekünk”. Ezzel a mottóval jellemezte grafikáját az alkotó, amely tagadhatatlanul visszaköszön a kész festményekről.

 

A Happy Hours vendége: Jankovits Barnabás, a Neopaint alapítója

Adásban: 2022. 07.29. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió