A világ első kézzel festett animációs filmje

Written by on 2017. 11. 08

Vincent van Gogh történetét mindenki ismeri, de igazából senki, hiszen egyetlen festő személyét sem övezte még annyi legenda, mint az övét.

A Loving Vincent lesz a világ első kézzel festett animációs filmje, melyben minden egyes képkockát festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy azt maga a főszereplő is tette. Ahhoz, hogy az állóképekből ezt megvalósítsák, másodpercenként tizenkét képkockát kell vetíteni és ezeket egyesével festették meg, több mint száz képzőművész közreműködésével.

A film tulajdonképpen egy életrajzi alkotásnak tudható be leginkább, hiszen Vincent van Gogh életéről  szól, azon belül is az utolsó napjaira és halálára fókuszál, ami a mai napig nem tisztázott, hogyan, miért és ki lőtte meg. Az eredeti képek mellet több mint 800 levelet is felhasználtak a készítők, hogy növeljék az autentikusságot. A filmben olyan nevek szólalnak meg, mint Chris O’ Dowd, Saorise Ronan, Jerome Flynn, Helen McCrory és Aiden Turner. A filmzenéjét pedig Darren Aronofsky-nak és Clint Mansell-nek köszönhetjük.

A filmalkotás számos nemzetközi filmfesztiválon szerzett díjakat, melyek közül is talán a legfontosabbak a közönségdíjak, hiszen a kritikusok mellett a nézők tetszést is elnyerte és jelenleg 90%-os tetszési indexet köszönhet a szavazóknak az egyik legismertebb európai filmes weboldalon.

Bravúros és elragadó ötletnek tűnt, hogy az impresszionizmus egyik késői és talán a legnagyobb alakjának alkotásait mozgóképes formában filmvászonra vigyék, bár megvolt az esély arra, hogy csak egy szimpla tárlatvezetés lesz némi technológiával felturbózva. Akik kíváncsiak arra, hogyan sikerült ezt a kihívást megoldani, azok egy rendkívül izgalmas történetet ismerhetnek meg, egy káprázatos képi világ kíséretében 2017. december 1-én, pénteken, 18:00-tól a Corvin moziban egy exkluzív premier előtti vetítésen. Ráadásul nem csak a filmet nézhetik meg elsőként Magyarországon, hanem egy táncművészeti előadás részesei is lehetnek, valamint értékes ajándékkal, egy van Gogh festménnyel ellátott, ezüsttel bevont numizmatikai medál különlegességgel is gazdagodhatnak.

További információért látogassanak el a www.lovingvincent.hu oldalra.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió