Visszatér a Városligetbe a bringázás, versennyel nyitják meg a szezont

Written by on 2022. 01. 04

A Városliget fejlesztésének eredményeként újjászületett park modern, izgalmas, világszínvonalú közösségi tér, amely talán a legalkalmasabb helyszín a 2022-es kerékpáros szezon szimbolikus nyitánya, a vasárnapi cyclo-cross OB megrendezésére!

 

Vasárnap rendezik a Cyclocross Magyar Bajnokságot. A versenypálya a Királydomb területén fekszik, pontos nyomvonala és a helyszín térképe csütörtökön kerül kihirdetésre. Az eseményre nagy szeretettel várják a nézőket valamint a versenyzőket is, akik még holnapig regisztrálhatnak a bringasport.hu oldalán.

Külföldön a cross hagyományai az 1900-as évek elejére nyúlnak vissza, Franciaországban 1902-ben rendezték az első nemzeti bajnokságot. Állítólag a cyclocross története akkor kezdődött, amikor az országúti versenyek szervezői megengedték a versenyzőknek, hogy a távot az útvonalról letérve lerövidítve, árkon-bokron át jussanak el a célba.

A crosst kezdetben szezonon kívüli edzésnek tekintették. Amikor már kifejezetten cx versenyeket rendeztek, mindig ősszel és télen, akkor a pályák nyomvonal kijelölése, a futásra, majd a bringa nyergébe visszapattanásra kényszerítő akadályok egyrészt formában tartották a sportolókat, másrészt fejlesztették kerékpár kezelési technikájukat.

A cross versenyek a közönség szempontjából nagyon izgalmasak, hiszen akár körönként változhat az élen állók sorrendje, a versenyzők sokszor haladnak el a nézők előtt, és testközelből lehet figyelni a fordulatos küzdelmet!

A Happy Hours mai vendége Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, képek: bringasport.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió