Volt egyszer egy képregény – Gábor Bence új dokumentumfilmje jövő héttől Budapesten!

Written by on 2021. 09. 17

A Volt egyszer egy képregény átfogó képet ad a magyar képregénykultúráról, érintve a képregény történetét a kezdetektől napjainkig, fókuszba helyezve a magyar képregény fejlődését.

A film elkalauzolja a nézőt a kezdetben a napilapokban közölt képregények szárnybontogatásaihoz, valamint a magyar képregény jelenlegi világába. A magyar képregénykiadók és -készítők motivációjára, és a médium iránti elkötelezettségére is kitér. A nagy hagyománynak örvendő képregénybörze múltja és jelene is terítékre kerül. Hazai képregényszerzők nyilatkoznak a képregényről, mint megélhetési formáról. Emellett a képregény, mint médium lehetséges jövőjére is kitérnek a megszólalók.

A Volt egyszer egy képregény laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, melynek premierje a CineFeszt Miskolci Fimfesztiválon volt, de jövő kedden már az Art+ Cinemában is vetítik. A filmben mások mellett a szakma olyan ismert alakjai jelennek meg, mint Csepella Olivér, Kertész Sándor, Korcsmáros Gábor, Szebeni Péter, Tálosi András, Tondora Judit és Várai Artúr.

A Happy Hours mai vendége Gábor Bence, a film rendezője!

Kezdés: 18:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: port.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió