Vonzza a rendőröket egy művész halloweeni dekorációja

Written by on 2020. 10. 29

Egy Halloween-rajongó idén elhatározta, hogy vörösre festi udvarát nagyon is valódinak tűnő művérrel – méghozzá nem is kevéssel. A képet látva pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a szomszédoknak a rendőrség van gyorshívón.

Stephen Novak művész nem megelégedve azzal, hogy csupán egy szolid dekorációval ijesztgesse a környék gyerekeit, úgy döntött vérfürdőt rendez texasi otthonában. Nem csoda, hogy a látvány kiborította a kelet-dallasi szomszédokat, hiszen a művész kertje a képek alapján összetéveszthető egy durvább CSI epizódban látott bűntett helyszínével.

A horrorisztikus halloweeni “díszlet” elkészítéséhez nem kellett sok minden, csupán két felöltöztetett próbababa, néhány feldarabolt művégtag, egy összecsomagolt szemeteszsák és persze 75 liter művér.

A művész az eddigi években sem volt rest, ha a díszítésről volt szó, kertjében voltak már repülő szellemek és 2 méter magas hószobrok is, ezért az idei Halloween sem telhetett el valami szürreális díszítés nélkül. ”Nem volt se lámpám, se ködgépem… semmi olyanom, amivel a sötétben rémisztgethetném az embereket. Ezért elővettem néhány próbabábut és szétlocsoltam 20 gallon művért” – mondta Novak a Dallas Observernek.

Novak azt is elmondta, hogy díszletének kedvenc darabja a végtagokkal teli talicska. “Egyik éjszaka egy gyerek ment el a házam előtt és a talicskára mutatva megkérdezte tőlem, hogy mi történt ‘velük’. Én azt válaszoltam, hogy túl sok Skittlest ettek”.

A kísértetlakta ház a napokban egy új rajongótábort is bevonzott: a dallasi rendőrkapitányságot. “A szomszédok mesélték, hogy többször megjelennek rendőrautók a házam előtt napközben. Én csak kétszer voltam otthon, hogy fogadjam őket. Azt mondták menőnek tartják a kertet és csak azért vannak itt, hogy reagáljanak a panaszokra.” – mondta a művész.

Novak azonban így sem teljesen elégedett az idei dekorációval, szerinte többet felhasználhatott volna a tervei közül. “A terveim sokkal ijesztőbbnek tűntek papíron. Na mindegy, majd jövőre!”

Kép: dallasobserver.com

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió