Zenekaros relikviákról szóló történeteket vár a Beatkorszak-blog

Written by on 2021. 04. 26

Egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél. Fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei. A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.

A Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várnak, amelyek 1.500–3.000 leütés hosszúságban mutatnak be egy, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, vagy az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat.

A 2021 őszére tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához illeszkedve ezúttal zenekarokhoz, koncertekhez vagy klubokhoz kapcsolódó relikviákat, illetve ezekről szóló történeteket keresnek tehát. A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a tárgy későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket.

A legjobban sikerült szövegek a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon is olvashatók lesznek, szerzőik értékes könyvcsomagokat is nyernek. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban részesül. A pályázatokat az orokseg@hangfoglalo.hu várják május végéig.

A Happy Hours mai vendége Vass Norbert, a Hangfoglaló Program Örökség Alprogramjának vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió