Zölddé válik a Bentley: 2030 után már csak elektromos autókat gyártanak

Written by on 2020. 11. 09

A luxus autókat gyártó Bentley a vállalkozását teljes mértékben átalakítja 2030-tól, hiszen a világ legnagyobb 12 hengeres motorgyártója átáll az elektromos meghajtású járművek gyártására.

A “Beyond100” stratégia csütörtöki ismertetése során az ikonikus brit márka megerősítette a hírt, miszerint az angol Crewe gyáruk egy évtizeden belül abszolút karbonsemlegessé válik. Az elektromos technológiára való átállást 2023-ban kezdik meg, ekkor már minden modelljük kapható lesz konnektoros hibrid hajtással is, 2026-ban már csak konnektorról is tölthető hibrid, illetve akkumulátoros elektromos autókat gyártanak majd, 2030-tól kezdve pedig nem készítenek több belsőégésű motoros járművet, csak elektromos autókat.

Adrian Hallmark, a Bentley Motors elnöke és vezérigazgatója a sajtónak közölt levelében ezt írta: “A Bentley 1919 óta határozza meg a luxus utazás fogalmát. DNS-ünk része a haladás élvonalában való szereplés, hiszen az eredeti Bentley fiúk is vezetők és úttörők voltak. Most, a “Beyond100”-ra tekintve, továbbra is vezető szerepet fogunk betölteni a márka újragondolásával és a világ etalonjának számító luxusautó-gyártójává válással.”

A vezérigazgató elképzelései szerint a változás egyszerre foglalja magában az eddigi modelleket és mutat túl rajtuk, hitelességgel és integrálással biztosítva paradigmaváltást az üzlet egészére nézve. “Egy évtizeden belül a Bentley egy 100 éves luxusautó vállalatból a luxus business egy új, fenntartható és etikus példaképévé fog válni” – mondja.

A Bentley már elkötelezte magát amellett, hogy az energia beszerzésének 100%-a megújuló forrásokból történjen, miután egy októberi közlemény szerint elnyerte a “szén-dioxid-semleges” minősítést. Ez magában foglal 10.000 napelemet a Crewe gyárban, amely az Egyesült Királyság vélhetően legnagyobb napenergiás autó-kikötőjét fogja jelenteni.

A Bentley legújabb közleménye szerint elköteleződött a “műanyag-semlegesség” mellett is, de azt már azt nem részletezték, hogy ezt hogyan fogják elérni.

További információ: 1 2

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió