Happy Hours

Ahogy Terence Hill mondta az És megint dühbe jövünk című klasszikusban a kártyaasztalnál: „A játék az nem játék!"

A  C3 Alapítvány által megálmodott kiállítás február 25-éig látogatható a Deák17 Galériában. A „Játék nem játék" című  tárlat egyrészt az elmúlt évtizedek kortárs intermédia munkáiból mutat be egy válogatást, másrészt megtaláljuk a 20 éves múltra visszatekintő Szabadfogású Számítógépverseny legjobb pályamunkáit is.

Maurer Dóra és Bódy Gábor elgondolkodtató alkotásai mellett így tehát fiatalok formabontó számítógépes játékait is kipróbálhatjuk, és még egy robottal is elbeszélgethetünk morális problémáinkról.

Vannak, akik szerint a művészet is a játékból ered, ami nélkülözhetetlen mai, összetett világunk megértéséhez, mások szerint a (digitális) játékok függőséget okozhatnak, kiszolgáltatottá tesznek. A bemutatott műegyüttes mindenesetre egyszerre élvezetes és elgondolkodtató.

Emellett egészen  új és immár klasszikussá vált alkotások is láthatók e kiállításon, csak úgy, mint a Super Mario és a Pac-Man, ám nem szokványos formában. Az eredeti Nintendón futó 1989-es Super Mario Land 1 játék egy meghekkelt és ezáltal alternatív módon játszhatóvá tett verzióján kipróbálhatjuk, milyen, ha a napvihar törne ki. A Pac-Mant pedig egész egyszerűen saját tátogásunkkal működtethetjük.

A kiállításhoz kérhető múzeumpedagógiai foglalkozás is, mely révén a gyerekek és fiatalok új nézőpontból tekinthetnek rá a játék fogalmára.

A Happy Hours vendége Fernezelyi Márton, a C3 Alapítvány munkatársa

Műsorvezetők

Jazzkovács László
Jazzkovács László
Get Funky Party

OKtóber 27-én GET FUNKY PARTY a MOM Leroyban!

 

Jegyek