Jazzy Mix - Andrew J

Kisgyerekként kezdtem walkmannel és kétkazettás deckkel a zenélést. 7-8 évesen már kezeltem apám lemezjátszóját. Elég nagy lemezgyűjteménye volt, amiket kezdetben még csak hallgattam, később pedig jól megscratcheltem őket. Ennek köszönhetően indultam el a II. magyar Dmc-n 1993-ban. Az elődöntő a Fortunában volt, ahol egyéni első lettem. Ez volt életem első nyilvános fellépése, mikor lejöttem a színpadról, Bakai Mátyás a Fortuna tulajdonosa és legendás dj-je az irodájában várt és ott felajánlotta, hogy Dan von Schulz mellett legyek a Fortuna új DJ-je. A második fellépésem pár napra rá következett, ami a Dmc döntő volt a Budapest Sportcsarnokban 12000 ember előtt, majd 1 hónap múlva a harmadik fellépés a londoni világbajnokság volt a Ministry of Soundban.”

 

– meséli Andrew J, azaz Józsa András arról, hogy hogyan vett repülő rajtot dj karrierje. A dj kedvencei a 70-es évek soul-funk, a 80-as évek pop-rock és a 90-es évek hip-hop zenéi.

 

Főleg az olyan zenéket kedvelem, amikben van kreativitás. Az ötletes, egyedi zenéket szeretem”

 

– mondja. Kedvenc modern jazz előadói Louis Cole, valamint Domi & JD Beck. Elektronikus fronton James Blake és Thom Yorke, de örök Beatles, Pink Floyd, Bowie, Peter Gabriel, Massive Attack rajongónak is tartja magát.

Eddig főleg funk stílusban hallhattunk tőle mixeket a Jazzy-ben, melyeket mindig próbál egy picit különlegesebbé tenni. Minden egyes számból feldolgozást vagy remixet játszik.

Andrew J a rádióban minden szerdán 21.00 és 22.00 között és pénteken 12.00 és 13.00 között hallható.

 

Műsoron

Szerda
12:00-13:00

Műsorvezetők

Andrew J.
Andrew J.

Hasonló műsorok

Jazzy Mix
Jazzy Mix