Happy Hours

Fókuszban az irodalom, a film és az alkotás a Mastercard - Alkotótárs és a Friss Hús Budapest közös eseményén.

Május utolsó két hétvégéjén számtalan programot kínál a  Budapest Könyvfőváros Könyvsziget. Itt  a Friss Hús Budapest és a Mastercard - Alkotótárs szervezésében szombaton délelőtt a könyvek és filmek világa köré szervezett programsorozattal várják a gyerekeket, családokat. A rendezvénynek a Margitszigeten a Kristály Színtér ad otthont.

Az eseménysorozat célja az olvasóvá nevelés és az olvasásnépszerűsítés, a magyar irodalmi-könyves kultúra sokféleségének, változatosságának bemutatása. 

A Friss Hús Budapest és a Mastercard - Alkotótárs közös szervezésében animációs rövidfilmeket, meséket nézhet meg a közönség szombaton. Délelőtt 11.00 és 13.00 óra között kisebb (4-9) éves gyerekeknek szóló filmeket vetítenek. Délután irodalmi adaptációkból készült rövidfilmeket és a Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjprogramja keretében elkészült alkotásokat mutatnak be.

Az irodalmi adaptációk között lesz  Szilágyi Fanni: A csatárnő bal lába életveszélyes című kisfilmje, amit Mán-Várhegyi Réka novellájából készített;  Fazekas Máté: Apám szíve című munkáját 2019-ben a Friss Húson különdíjjal jutalmazták. A kisfilmet Dragomán György: A seprű című novellája ihlette. Füzes Dániel: Hogy ne győzzünk– Jászberényi Sándor műve alapján készült bosszúfilm zsáner.

A vetítések után kerekasztal-beszélgetést szerveznek az alkotókkal.

A Happy Hours vendége Deák Dániel, a Friss Hús Filmfesztivál szervezője

 

Műsorvezetők

Jazzkovács László
Jazzkovács László
Jazzy Fesztivál - Bor, mámor, zene

Pünkösd hétvégéjén 4 napos Jazzy Fesztiválra várjuk az igényes zenék és a finom borok szerelmeseit. Május 17. és 20. között 3 színpadon 22 koncerttel, 4 DJ-vel és közel 40 borászattal kényeztetjük a szórakozni vágyókat.

Jegyek