Happy Hours


Ezzel nyílik meg a Zsámbéki Nyári Színház programsorozata is. Akárcsak tavaly, a fesztivál születésekor, idén is három napon át a hazai könnyűzene meghatározó, emblematikus alternatív előadói lépnek színpadra akusztikus produkcióikkal a Zichy-kastély ősfás udvarának színpadán.

A programsorozat erdei sétával, zarándoklattal indul Vecsei H. Miklós színművész vezetésével pénteken, hogy végül - a Páty-Zsámbék 14 km-es túra után – célba érjen a társaság és a lélek is a fesztivál helyszínére.  A résztvevők az úton végig csendben, elmélyedve haladnak, a csatlakozóktól azt kérik, hogy ezt vegyék figyelembe.

Aztán megérkezik a hang, a zene is, hiszen  három napon át olyan zenekarok és előadók váltják egymást a színpadon, mint a 30Y, a Felefánt, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Wunderlich József, Vecsei Miklós és a QJÚB.

A 30Y több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei életnek. A közvetle hangulatú, akusztikus Kocsmakoncerttel 2015-ben debütáltak a Müpában. Most is ezzel készülnek, ahol a dalokhoz kapcsolódó anekdoták is fontossá válnak.

A Szombathelyről indult  Elefánt  most Felefánt lesz, hiszen visszatérnek az eredeti, duó felálláshoz, minimális hangszereléssel adják elő dalaikat.  

Vecsei H. Miklós és csapata, a QJÚB Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását „A kocka kibontása” címen. A színház, zene és performansz határterületein mozgó alkotócsapat új előadásában a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit is beveti.

A Pál utcai fiúk, vagy a Padlás című darabokból sokan ismerik a Vígszínház színészét, Wunderlich Józsefet, aki pár éve zenészként is aktív: tavaly ősszel jelent meg  második albuma, a Szívre megy. Az új zenei anyag dalaiban arra keresi a választ, hogyan élhetnénk a mának anélkül, hogy kizsigerelnénk magunkat. Őrült szövegek, őrült zenészek, őrült zenék és szenvedélyes dzsemmelés sok humorral és improvizációval!

 

A kubai-magyar-spanyol családból származó Henri Gonzo először a Fran Palermo multiinstrumentalista énekes-dalszerzőjeként vált országszerte ismertté. A Henri Gonzo és a Papírsárkányok klasszikus hangszerelésével és versszerű szövegeivel új hangot igyekszik megütni a magyar könnyűzenében. A dalok pedig egészen más színben szólnak majd a zsámbéki kastély meghitt belső udvarának lombjai alatt.

A Happy Hours vendége Palkovics Mária, a Zsámbéki Nyári Színház munkatársa, szóvivője 

Műsorvezetők

Jazzkovács László
Jazzkovács László
Get Funky Party vol 26

Június 9-én immáron 26. alkalommal is GET FUNKY PARTY a legjobb funky, soul és klasszikus diszkó zenékkel a Le Bistroban. A DJ pultban Suri Imre és Jazzkovács László szolgáltatja a zenéket.

 

Jegyek