Happy Hours

Nem véletlen, hogy a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban minden évben az egyik legnépszerűbb program a családok számára, hiszen a Park közel 70.000 négyzetméteres területén egymást érik a szórakoztató és színes programok, beleértve az Orient-csarnokot is. Nem lesz ez másként idén sem!

 

Ezúttal is számos érdekes témával találkozhatnak a látogatók, így a szépségápolás, napvédelem, a műanyagok újrahasznosítása és a női egészség témája is porondon lesz: utóbbi kapcsán Nagy Réka Ökoanyuval szépségápolási szereket lehet készíteni, a Zöldövezet Társulásnál pedig a környezetbarát egészségügyi termékek bemutatóját láthatják.  A  Replacc Játszótéren újrahasznosított anyagokból készült játékokkal szórakozhatnak a kicsik, vagy akár a Robokaland során elhasznált elektronikai hulladékokból építhetnek robotot.

Az egészségtudatos táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kap idén, az érdeklődők játékos formában ismerkedhetnek a témával, emellett számos finomságot is kóstolhatnak a látogatók.

Nem maradhatnak el a hangulatot meglapozó gyerekkoncertek sem: szombaton az Apacuka zenekar,  Kalap Jakab és  Halász Judit lépnek fel,  vasárnap a Kiskalász zenekar, a Fabula Bábszínház és az  Alma együttes  szórakoztatja a látogatókat.

A játékos tanulás ezúttal is szerves részét képezi a programnak: az Okosmese kiadványaival az alapvető készségeket fejleszthetik, a HelloWorld programján pedig a LEGO segítségével vehetnek részt modern informatikaoktatásban. Lesz játékos KRESZ-oktatás, valamint rendőrségi és tűzoltó bemutató.  

Az Orient-csarnokban a családok az Utazó Planetárium előadásait láthatjuk, és a VR Parkban is kalandozhatunk. 

A Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba nosztalgia különvonattal is utazhatunk. 

A Happy Hours vendége Schvéd Norbert parkvezető.

Műsorvezetők

Jazzkovács László
Jazzkovács László
Jazzy Fesztivál - Bor, mámor, zene

Pünkösd hétvégéjén 4 napos Jazzy Fesztiválra várjuk az igényes zenék és a finom borok szerelmeseit. Május 17. és 20. között 3 színpadon 22 koncerttel, 4 DJ-vel és közel 40 borászattal kényeztetjük a szórakozni vágyókat.

Jegyek