Happy Hours

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért évente keresi azt a  100 csodás pedagógusát, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. A Varázspálca díjra a diabéteszes gyermekek szülei jelölhetik a pedagógusokat és a gyermekintézményeket.

Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe, hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után.  A díjátadó ünnepséget vasáranp tartották a Tűzoltó utcai  Elméleti Orvostudományi Központban.

A szurikataalapitvany.hu weboldalon létrehoztak egy tudásbázist cikkekkel, videókkal kifejezetten óvodapedagógusok és pedagógusok számára, hogy hiteles forrásból tudjanak tájékozódni.

Az alapítvány DiabTanoda néven pedagógusképzést is szervez a Bókay Gyermekklinika szakembereivel együttműködve, hogy eloszlassák a pedagógusok tévhiteit, és felkészítsék őket a cukorbeteg gyermekek fogadására. A képzésnek Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában címmel jelent meg a tankönyve, amelyet minden diabéteszes gyermeket fogadó intézménybe eljuttat az alapítvány.

A Szurikáta Foglalkozással a gyermekközösségeket látogatják meg, hogy a diabéteszes gyermekek csoportjában, osztályában érzékenyítő foglalkozáson keresztül mutassák meg, mivel jár cukorbetegnek lenni, milyen kihívásokkal néz szembe egy diabéteszes, milyen étkezési szabályokat kell betartania, egyáltalán hogyan étkezzünk egészségesen? A tapasztalat az, hogyha őszintén lehet beszélni, kérdezni, a gyerekek megnyílnak, és empátiával fordulnak egymás felé.

A Happy Hours vendége Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője. 

Műsorvezetők

Jazzkovács László
Jazzkovács László
Jazzy Fesztivál - Bor, mámor, zene

Pünkösd hétvégéjén 4 napos Jazzy Fesztiválra várjuk az igényes zenék és a finom borok szerelmeseit. Május 17. és 20. között 3 színpadon 22 koncerttel, 4 DJ-vel és közel 40 borászattal kényeztetjük a szórakozni vágyókat.

Jegyek